tryffel till glöggen!
Tilltugg till glöggen kan lätt bli för sött. Här kommer ett tips på rawfoodtryfflar, inte av choklad utan nötter och torkad frukt.
Mixa 250 g nötter (jag tog 200g mandlar och 50g hasselnötter) med 2 dl urkärnade dadlar och torkade fikon och 1 tsk ekologiskt vaniljpulver.
Jag vill helst ha lite tuggmotstånd och låter nöthacket vara i varierade storlek.
Den färdigmixade "degen" knådas och rullas i önskad storlek till tryfflarna, rulla i lite florsocker.
Mixa 250 g nötter (jag tog 200g mandlar och 50g hasselnötter) med 2 dl urkärnade dadlar och torkade fikon och 1 tsk ekologiskt vaniljpulver.
Jag vill helst ha lite tuggmotstånd och låter nöthacket vara i varierade storlek.
Den färdigmixade "degen" knådas och rullas i önskad storlek till tryfflarna, rulla i lite florsocker.